В учебник за 4 клас: Що е хамбургер и къде да го намерим

В учебник за 4 клас:  Що е хамбургер и къде да го намерим - E-Burgas.com

Помните ли какво сте учили по литература в четвърти клас? Вазов? Ботев? Или пък сте чели класически приказки и разкази, пита dnes.bg.

Забравете за това - днешните помагала за четене са доста по-различни. Снимка на майка на четвъртокласник обиколи Facebook и възмути десетки родители.

Текстът, включен в помагалото започва с обяснение що е то хамбургер и къде може да го намерим. След като са споменати и три популярни вериги следва и умилително разказче, в което главен герой е бабата на главния герой.



"Една сутрин, както винаги, бе станала по-рано от мен и джиткаше в Интернет", пише в умилителното каре за четене. След което бабата продължава с разказа си за "вкусните горещи хамбургери, които ви предлагат".
Все пак бабата продължава да обяснява на внучето си колко нездравословни са тези храни, така че - точка за авторът на този текст! 
Четенето с разбиране обаче продължава с въпроси върху текста, където за по-сигурно учениците трябва да посочат коя от марките не е включена в текста.
"Да не би тази верига за бързо хранене да са спонсори я на печатницата, я на МОН или се пълни джоба на Кунева?!", питат се родителите.

 

Коментари

Още от последните новини