В Сливен: 40 000 къса цигари без акцизен бандерол са иззети при акция на полицията

В Сливен: 40 000 къса цигари без акцизен бандерол са иззети при акция на полицията  - E-Burgas.com

40 000 къса цигари без акцизен бандерол са иззети при акция на полицията в Сливен, съобщи  „Фокус“ . При опит да избяга с контрабандната стока е задържан криминално проявен мъж на 42 години от Сливен. Той е установен вечерта на 9 януари в хода на операция по линия “Акцизи” в сливенския квартал “Надежда”, където полицейските служители извършват серия от проверки, свързани с незаконната търговия с тютюневи изделия.

Стигнало се е до преследване по улиците на града, след като мъжът отказал да изпълни разпореждане и да спре за проверка. Той напуснал квартал “Надежда” в опит да избяга с лек автомобил “Мерцедес”. Последван е от органите на реда до квартал “Даме Груев”, където изоставя автомобила и прави опит да се укрие. Малко по-късно е хванат и отведен в полицията. В изоставения автомобил полицейските служители са намерили и иззели 18 000 къса цигари без бандерол.

Своевременно е претърсен и друг автомобил, свързан с престъпната дейност на задържания, при което са открити още 22 000 къса цигари без акцизен бандерол. Операцията е проведена от служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” и сектор “Пътна полиция” към ОДМВР – Сливен. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Коментари

Още от последните новини