В Приморско пак ще се гмуркат за Великден

В Приморско пак ще се гмуркат за Великден  - E-Burgas.com

Великденско гмуркане подготвят водолазите от Приморско. Любителите на подводния спорт отново ще посреднат празника под вода в района на залива „Крокодилите“. Предвиждат се и нов експонат в Дома на русалката. Така от местния водолазен център искат да популяризира подводното гмуркане и дайвинг туризма.

„За нетрадиционно посрещане на „Христовото Възкресение“ под вода очакваме в Приморско на 1 май да пристигнат водолази от цялата страна. Заедно ще се гмурнем до подводния параклис "Св. Никола", където ще се сборим с яйца. Ще носим и козунак и шампанско“, съобщи Тодор Попов от водолазен център „Посейдон“ за радио Бургас

Уникалният подводен параклис край Приморско, който няма аналог в Европа, бе открит през юни 2013 г. и вече се радва на огромен интерес. „Туристите, които идват за да се гмурнат в морето са главно чехи, словаци и руснаци. Надяваме се, че ще ги впечатлим и с най – новата ни забележителност „Домът на русалката“. В подводната художествена галерия има няколко картини – репродукции на „Тайната вечеря“, „Мона Лиза“ и авторската „Св. Никола спасява моряка“. А в средата на юни там ще бъде спусната и статуя на русалка“, каза още Тодор Попов.

Тя ще бъде в реални размери и ще тежи близо 700 кг, идеята е около нея да се оформи естествен риф, който да бъде посещаван от любителите на подводния спорт. Творбата ще е дело на скулптура Никола Диков, а водолазите от „Посейдон“ събират средства за реализирането на идеята.

Коментари

Още от последните новини