Близо 280 ентусиасти се включват в "Лъвско сърце"

Близо 280 ентусиасти се включват в

За трета поредна година Община Приморско, става домакин на ултра крос триатлон „Лъвско сърце“.  Спортното събитие предизвиква всички с достатъчно смелост, издръжливост и мотивация да надскочат и изпитат собствените си граници в едно уникално приключение, в сърцето на Странджа планина и Приморско.

Състезанието се провежда в две категории УЛТРА и ЩАФЕТА и ще тества възможностите на атлетите самостоятелно и в отборно предизвикателство.

Участниците се изправят срещу 3 км плуване в залив „Перла“, 116 км планинско колоездене в Странджа и 21 км бягане в резерват „Ропотамо“ с обща дистанция 140 км. и контролно време от 13 часа.

Трасето на състезанието преминава през четири природни резервата и покрай 12 тракийски светилища и прекарва състезателите през някои от най-недостъпните и мистични кътчета на Странджа планина, за да разкрие пред тях огромното природно и културно богатство на този регион.

Големия старт ще бъде даден на 01.09 в 07:00ч. на плаж „Перла“. На същото място и ще финишират участниците на 02.09 в следобедните часове.

 

Коментари