В Меден рудник бесни на новата транспортна схема

В Меден рудник бесни на новата транспортна схема - E-Burgas.com

Вълна от недоволство събра новата транспортна схема в Бургас. Само два дни след като тя влезе в сила, жители на най-големия комплекс в града Меден рудник, са категорични, че далеч не би накарала хората да слязат от колите си, за да се качат в градския транспорт, точно обратното. Те определят новата транспортна организация и нововъведенията в нея като пълно безумие. Недоволството на гражданите се излива и в социалните мрежи, както  и в страницата на кмета Димитър Николов, където десетки изказват негативи по темата. 

Бургазлийката Марина Ковачева например задава куп въпроси свързани с неудобството около пътуването си. 

Е-Бургас реши да ги публикува без редакторска намеса:

Г-н Николов,
бихте ли ми обяснили защо от възможността да ползвам Т1, Т2 и маршрутка 1, за да стигна от селото в Меден рудник до центъра / където работя / или кс. Лазур , кс Изгрев , аз трябва да чакам 30-40 мин. в това студено време , за да се натъпча в Т1 / който в момента поема целия поток от хора, бързащи, всеки си знае за къде /?

Как може да оставите Меден рудник само с два тролея и двете безумно глупави нови линии, които минават само през средата на комплекса, и за да стигна до някоя от новите спирките трябва да извървя един километър от мястото, където живея? Защото решихте, че Т2 трябва обикаля от долната част на комплекса? Наясно ли сте колко деца живеят в селото и учат в центъра, имам предвид училищата, които не са в обхвата на Т1 , а за да стигнат до училище трябва да мръзнат на спирката на "Бриколаж", за да се прикачат от Т1 на Т2, Б1 или Б2.

Колко време се губи в чакане, наясно ли сте ? А когато вали дъжд или сняг, когато има буря, нашите деца трябва ли да мръзнат изминавайки безумни разстояния или чакайки по спирките, за да се прикачат ?
Защо просто не включихте новите линии Б1 и Б2 към старата транспортна схема ? Кой и как реши, че ще "улесни" гражданите в това натоварено и забързано ежедневие? А и да попитам, г-н Николов, кой ще ми възстанови парите, които давам за билети, качвайки се на Т1 и след това прикачвайки се на Б2 или Б1 , т.к. в тролеите няма валидатори и в случая трябва да платя един път за билет и втори път да се чекирам / в рамките на 30-40 мин 2лв за билет /. Помислете над това, което написах или елате да пътуваме заедно .

Много ще ме улесните и ако ми обясните как с две деца, едното от които на 2г , аз мога да отида на гости на майка ми, висейки по спирките, за да се прикачвам от автобус на автобус, защото не съм шофьор и нямам излишни пари за таксита ? 
Хубав и успешен ден с прикачвания!

 

Коментари

Още от последните новини