В "Долно Езерово" им писна, готвят бунт!

В

Хората в „Долно Езерово” са готови за бунт и дори се заканват да затварят пътни артерии на пътни артерии. Причината е непрестанното обгазяване на квартала от комините на "Лукойл".

Само преди няколко дни мобилната лаборатория в бургаския квартал засече стойности на сероводород 36 пъти над нормата. Десетки сигнали са подадени веднага на телефон 112, предава Нова тв.

Рекордните стойности са в 14.00 и 16.00 часа на 31 март. Веднага е създаден кризисен щаб. Часове след това обаче нивата на сяроводород се нормализират. 

От „Лукойл” заявиха, че до обгазяването се стигнало заради неблагоприятни метеорологични условия при пускане в действие предприятие „Газова сяра 4”, което било в профилактика. Проверките на РИОСВ потвърждават това. На рафинерията ще бъде наложена безпрецедентна до момента санкция в размер на 250 000 лева.

В момента завишение на замърсяването не се отчита.Хората обаче се притесняват, че въпреки официалните данни, че няма замърсяване на въздуха, такова има. Те разказват, че особено в летните месеци не могат да стоят навън заради миризмата. Хората твърдят още, че „Долно Езерово” е кварталът с най-много болни от рак в страната.

 

 

 

Коментари

Още от последните новини