В Дебелт настояват за спешен ремонт на опасен път, дупките са запълнени с дъски

В Дебелт настояват за спешен ремонт на опасен път, дупките са запълнени с дъски - E-Burgas.com

Жителите на средецкото село Дебелт настояват за спешен ремонт на опасен път. За това алармират от  „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/, с които са е е свързал жител на селото. 

Става дума за отсечката от село Дебелт до затворническото общежитие „Дебелт“ /ЗО „Дебелт“/ , която е окаяно състояние. Огромни дупки и неравности правят преминаването по него опасно за всякакви превозни средства, създавайки предпоставка за пътнотранспортно произшествие и материални щети.

От ОЗБГ са направили проверка на място, която показала, че състоянието на пътя на пътя наистина е много лошо, а на места дупките наподобявали кратери. 

Правени са и опити да бъдат запълнени с дъски две от дупките, а от друга „наднича“ арматурата на моста, под който минава река Средецка. Водачите на превозните средства трябва да са изключителни внимателни, когато шофират в еднокилометровия лунен участък.

ОТ ОЗБГ са изпратили писмо до кмета на Община Средец и до АПИ да се предприемат мерки за ремонт на пътя, защото по него ежедневно преминават десетки превозни средства на работещи в ЗО „Дебелт“, на служители в частни фирми, както и на други хора.

Не е необходима подмяна на цялата пътна настилка, а е достатъчно да бъдат асфалтирани дупките, както и да бъдат отстранени неравностите. От ОЗБГ вярваме, че за благото на обществото нужните ремонтни дейности могат да бъдат извършени и то в кратки срокове.
 

Коментари

Още от последните новини