В Бургас търсят най-интересните солници за конкурс

В Бургас търсят най-интересните солници за конкурс - E-Burgas.com

Организаторите на тазгодишното издание на Фестивала на солта в Бургас търсят най-интересните солници за Конкурса „Подай ми … солницата“. Ако сте колекционер или имате ефектни солнички в дома си, ако пазите стари семейни реликви за съхранение на сол или сте получавали оригинални нови модели - запишете се за участие в конкурса, който започва в 17.30 ч. в музейното пространство „симБиотично“ на Бургаските солници.

Шестото издание на Фестивала на солта ще се проведе на 10 август от 16.00 до 22.30 часа на брега на Атанасовско езеро. Програмата е богата  и има разнообразни събития за всеки вкус – детски ателиета, изложби, дегустация на шоколад с фини кристали морска сол от Атанасовско езеро, лекция „Здраве от езерото“, спортен триатлон, конкурс „Мис и Мистър Солена кал“ и други.

Специален акцент на Фестивала ще бъдат фотоателиетата „Стари снимки с нови хора“ и „Светлини около хората“ на Център АЛОС, които ще потопят гостите на Фестивала в магията на солниците и Атанасовско езеро в специална дигитална среда. В едното ателие ще бъдат използвани стари снимки от солниците и Бургас, а в другото ще се наслагват светлинни образи и контури и ще се визуализират идеите на всеки участник атрактивно, индивидуално и бързо, пред очите на публиката. Всеки участник ще може веднага да отнесе със себе си за спомен неповторимите фотографии, в чието създаване се е включил. Фотоателиетата се осъществяват благодарение финансирането на Община Бургас в рамките на проект на БФБ клон Странджа - „Светлина в солта“.

Голямата изненада на Фестивала на солта обаче остава Концертът „на тъмно“ с участието на известни български изпълнители. До самия старт в петъчната вечер няма да е ясно за публиката кой ще излезе на солената сцена.

Фестивалът на солта се организира в рамките на проект „Солта на живота“, изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие, БДЗП и Черноморски солници АД и с финансовата подкрепа на ЕК чрез програма LIFE+.  Подробности за програмата и участниците и Фейсбук събитието.

 


 

Коментари

Още от последните новини