В Бургас: Пенсионерка с пушка пази терасата от котки

В Бургас: Пенсионерка с пушка пази терасата от котки  - E-Burgas.com

Пенсионерка се въоръжи с въздушна пушка и дебне стриктно като антитерорист за котки и гларуси от терасата си, намираща се на оживената ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в центъра на Бургас, пише burgasinfo.com. „Тя стреля по бездомните животни, чух характерното пукане, добре познавам този звук. Това е недопустимо, защото на мястото на котето, можеше да тича дете“, възмутено твърди съсед, живеещ в апартамента над жилището на жената. Той е направил цяла фотосесия на пенсионерката, от която се вижда как тя обикаля като воин терасата си с насочено оръжие, готова за стрелба.

Потресеният съсед Панайот П. е подал жалби до прокуратурата и полицията с искане пушката на 66-годишната Мария М. да бъде отнета и тя да носи отговорност за нарушаването на обществения ред. На институциите той е предоставил същите кадри, направени преди дни.„Жената живее сама в апартамента си, най-вероятно пушката е на сина й. Може би това, че е сама, я кара да се изнервя от бездомните котки и птички. Лично съм направил снимките и очаквам реакцията на институциите“, каза Панайот П. пред „Бургас инфо“.  Той стриктно пази входящите номера на жалбите, които е подал до органите на реда.На адреса на Мария М., който е в близост до много търговски обекти в един от най-многолюдните райони в центъра на Бургас, днес нямаше никой.

Съседи казаха, че възрастната жена е извън града, напоследък тя по цели месеци оставала на село. Те заявиха, че е възможно фотосесията с пушката да е провокирана от междусъседска война. „Не я познаваме като конфликтен човек, възможно е да си е изпуснала нервите заради конфликт със съседите си“, казаха собственици на търговски обекти, намиращи се на партерния етаж в сградата. Те нямат оплаквания от поведението на жената.

Снимка: burgasinfo.com

Коментари

Още от последните новини