В Бургас идват световни грандмастъри по джу-джицу

В Бургас идват световни грандмастъри по джу-джицу  - E-Burgas.com

Три дни Бургас ще бъде домакин на международен семинар по джу-джицу. От утре (2 април) до понеделник (04 април), в сградата на Математическата гимназия -Бургас демонстрации и обучения ще направят грандмастъри по джу-джицу от Унгария, Русия, Италия, Румъния и България, както и техни ученици.

Любезен домакин на семинара е бургаският клуб „Хикари”, чийто инструктор е сенсей Вели Аслан. Именно той ще защитава трети дан в неделя, когато ще се проведе и изпитът.

Това е голямо щастие за нас и голяма чест, тук, в Бургас, да съберем майсторите по джу-джицу. До миналата година Поморие беше домакин на престижното събитие. От тази година вече ние ще посрещаме големите имена в джу-джицу. „-каза за е-Бургас сенсей Вели Аслан.

В събота е откриването на семинара. А в неделя ще бъде изпитът. „Изпитът е шест часа, шест часа, в които трябва да пребориш себе си. Трябва да покажеш стотици техники. Това е тежко физическо и психическо натоварване, но по този начин човек става по-добър в това, което прави”, допълни Вели Аслан.

Бургаският клуб „Хикари” е един от най-добрите в света. В събота най-малките възпитаници на Вели Аслан ще получат подарък лично от него. Но какъв ще е той, за сега си става тайна.

За семинара са се записали вече над 60 участници. Занятията ще текат в часовете от 11.30 до 14.30 и от 18.00 до 21.00.

Галерия
Коментари