В айтоското село Мъглен газят в кал вече 10 години

В айтоското село Мъглен газят в кал вече 10 години - E-Burgas.com
Снимка bTV

Жителите на айтоското село Мъглен ходят в кал заради недовършена канализация вече 10 години. Изграждането е започнало през 2008 година, но само няколко месеца по-късно проектът е спрял, съобщава bTV в свой репортаж. Пред камерата на телевизията хората се оплакват, че и при най-малкия дъжд улиците им се превръщат в кални пътеки, осеяни с огромни локви и те няма откъде да минат. 

През 2009 година екоминистерството спира накуп близо 200 проекта заради съмнения във финансирането. Сред тях е и проекта за канализация на Мъглен, който е за за 600 хил. лв. От недовършения ремонт са останали опасни шахти по част от улиците, които хората са обезопасили с подръчни материали.

Надеждата сега е в програмата за развитие на селските райони. Общината е одобрена за подмяна на водоснабдителната система на три села, сред които е и Мъглен. Очаква се веднага след завършване на процедурите ще започне и изпълнението на самия водопровод. В този проект е включване и цялостно възстановяване на настилките. Ако няма обжалване сагата с разкопаните улици в мъглен ще приключи до 2 години.

Коментари

Още от последните новини