В Айтос събраха 3000 лв. за коледна вечеря на пенсионери с благотворителен концерт

В Айтос събраха 3000 лв. за коледна вечеря на пенсионери с благотворителен концерт  - E-Burgas.com

В Айтос, кампанията "Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда" се превърна в традиция. За айтозлии, тя е много специален жест на съпричаствост и внимание към възрастните хора, нуждааещи се от подкрепа.

И тази година, НЧ "Васил Левски 1869" щедро предостави читалищната сцена за благотворителен концерт, а салонът беше препълнен с предимно млада публика.  Концертът е неразделна част от кампанията, която е инициирана преди пет години от Ива Георгиева и младежкия екип на "Бъди човек - Айтос", с настоящи и бивши ученици от СУ„Христо Ботев”.

Събитието води началото си от една случайна среща на 30-годишния Кирил, който вижда нещастен възрастен продавач на цветя и решава да му достави радост, купувайки му от близкия магазин хранителни продукти от първа необходимост. Споделяйки това със своите приятели, младият мъж дава тласък на едно добро дело, което като щафета на добротворството поемат много млади хора.

Айтоските млади ентусиасти са едни от тях. Те успяха да мотивират стотици айтозлии да отделят от времето си, за да подкрепят благородната идея, която ще зарадва и усмихне в навечерието на Коледа, на 21 декември, десетки пенсионери, живеещи под социалния минимум.

Екипът на Ива подари концерта-празник на айтозлии със специалното участие на F.O. & Peeva & Uessou, и местни състави и изпълнители - Формация "МИСИС", Акробалет "ТИАРА", СК Юнивърс-Акрогрупа "Angels" и Магдалена Стойчева. Със събраните средства -  3102,47 лв, ще приготвят хранителни пакети и с вече готов списък ще посетят възрастни хора, които се нуждаят от помощ.

На сцената Ива и нейният екип благодариха на всички, които споделиха благородната кауза и изразиха своята съпричастност с хората на възраст, които се нуждаят от приятелски жест, добра дума и усмивка.

Община Айтос благодари на екипа на "Бъди човек" за подарената човечност и доброта!

Коментари

Още от последните новини