Уволниха шефа на ВИП-а на летището заради драмата с КТБ

Уволниха шефа на ВИП-а на летището заради драмата с КТБ - E-Burgas.com

3502fc904f6c5f820f0249aa9ce6c3f3

Покрай скандалите с фалита на КТБ и източването й от основния акционер Цветан Василев изгоря шефът на ВИП-а на Аерогара – София Борис Попов, съобщи Bulgariautre.bg. Според осведомени източници на Faktor.bg още четвъртък той е бил отстранен от длъжност. Съмнението е, че именно от там са изнесени с чували изтеглените от КТБ пари и са изнесени с частен самолет, собственост на фирма на провалилия се банкер Цветан Василев.

За шефа на ВИП-а Борис Попов се носят от години скандални легенди, но въпреки това той заема стратегическия пост почти 20 г. и е несменяем при всички правителства. Попов започва кариерата си преди 40 г. в МВР като служител на 11 отдел на Второ главно управление на ДС, според медията. По-късно минава през различни служби, пенсионира се и като такъв заема до сега важния пост.

През 1995 г. името му нашумя след като издирван бандит бе докаран от ЮАР у нас за да получи правосъдие, но на летището успя да избяга. Осведомени твърдят, че именно с помощта на Попов е успял да се измъкне от лапите на Темида. По време на фалита на банката на кръга „Орион” през 1996 г. също се говореше, че босът й Румен Спасов, който по-късно избяга в ЮАР е пренасял през правителствения ВИП огромни суми пари към Швейцарски банки. В родния ъндърграунд отдавна се коментира, че ВИП-а е най-сигурното място да прекарване на пари, ценни книжа, наркотици и др. До сега обаче никой не е проверявал дейността на службата.

ПИК

Коментари

Още от последните новини