Уволниха шефа на АПИ с обвинения

Уволниха шефа на АПИ с обвинения - E-Burgas.com
БНР

Министърът на регионалното развитие Виолета Комитова уволнила председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Апостол Минчев. Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията, информират от МРРБ.
Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане.
По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища на практика, блокира дейността на фирмите.
Комитова поканила всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от Минчев, на среща в министерството в петък, 23 юли.
Малко по-късно Комитова даде изявление пред медиите, като заяви относно бившия вече шеф на АПИ, че: „Той няма право да спира проекти, без да сме го обсъдили заедно. Можем да го приемем като неуважение към министъра и като за саботаж“. Тя отбеляза, че бюджетът на АПИ е бил надвишен. "Това е станало умишлено или нарочно, не мога да коментирам. Това е най-голямото му прегрешение“, каза още министър Комитова.

Източник: "Дарик"

Коментари

Още от последните новини