Умуват как да става приема в първото иновативно училище в Бургас

Умуват как да става приема в първото иновативно училище в Бургас  - E-Burgas.com

Методът "Зубрене" няма да се торелира в новото учебно заведение

Все още няма яснота как ще бъде организиран приема на първото иновативно училище в Бургас, което се очаква да отвори врати за новата учебна година 2017/2018. То ще се намира в сградата на бившия интернат "Ал. Г. Коджакафалията", която в момента претърпява пълен външен и вътрешен ремонт със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ – „Подобряване на образователната инфраструктура“.

На този етап е ясно, че през първата година ще се приемат общо 141 деца в паралелки от 1 и 5 клас. Тепърва обаче ще става ясно как ще става приема, тъй като се очаква интересът да бъде голям. Самият метод на обучение пък ще бъде в ръцете на новия директор, който също ще бъде избран с конкурс. Зам. кметът по образование Йорданка Ананиева обаче призна, че българското образование има нужда от реформа, тъй като в момента се толерира предимно паметта, но не и мисленето на учениците.

Учебната среда в шоколото също ще бъде различна. Предвижда се да бъдат обособени специални помещения и шкафчета, в които учениците да оставят якетата си и тежките раници, а учебният процес да става предимно с електронен достъп. 

 

Коментари

Още от последните новини