Умуват как да подобрят бизнес климата в област Бургас

Умуват как да подобрят бизнес климата в област Бургас - E-Burgas.com

На 29 март от 10:30 в експозиционен център "Флора" бизнесът в Бургас ще се срещне с местната власт и представители на висшите учебни заведения. Целта на дискусията е обсъждане на възможностите за развитие на региона, чрез подобрение на бизнес климата в него. Събитието с организатори Клуб Капитал и ICT Media се провежда за трета поредна година. През 2018 обхваща регионални срещи в Бургас, Варна, Габрово, Стара Загора и Плевен.  Форумът е пресечна точка, на която среща си дават академичните среди - ръководството на висши учебни заведения и профилирани гимназии, местната власт - представители на ресорни дирекции в общината и областната администрация, местния бизнес - мениджъри на компании от голям, среден, малък мащаб.   

На форум "Бизнесът среща местната власт", Бургас местните предприятия ще бъдат представени от представителните организации КРИБ-Бургас и АСБС. Регионалната структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците на срещата ще репрезентира нейният председател г-н Стоян Караненов. От името на Асоциацията на собственици на бизнес сгради в България (АСБС) ще говори управителя на търговски център Бургас Плаза Драгомир Марков. Модератор на форума ще бъде редакторът на Капитал - Огнян Георгиев. 

Старт на събитието ще даде в 11:00 часа кметът на община Бургас г-н Димитър Николов. След него думата ще има управителят на област Бургас г-н Вълчо Чолаков. Той ще представи региона и обобщени данни за бизнес профила на областта. 

В часовете от 11:20 до 12:20 ще бъдат коментирани стратегията и посоката на развитие на Бургас. За възможностите, които местната власт предлага на инвеститорите, сътрудничеството с бизнеса и плановете за развитие на региона ще говорят зам.-кмета по финанси, бюджет и икономика на Бургас г-н Красимир Стойчев. С информация за условията на градската среда - развит транспорт, културен и социален живот и други, в аспекта им на задължителна притегателна предпоставка за привличане на квалифицирани кадри, думата ще имат зам.-кмета по строителство, инвестиции и регионално развитие на община Бургас инж. Чанка Коралска и началник отдел "Инвестиционно планиране" на община Бургас Николай Цоцомански. Тук своето логично място ще имат и изказванията на представителите на бизнеса - КРИБ Бургас и АСБС. 

Събитието ще продължи с дискусия в посока създаване, привличане и задържане на квалифицирани кадри в Бургас и областта. Ще бъдат обсъдени повишението на конкурентоспособността чрез технологични иновации и стимулирането на целеви образователни инициативи. По темата ще говорят доц. д-р Магдалена Миткова - ректор на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и проф. д-р Милен Балтов - зам.-ректор по научноизследователската дейност и международно сътрудничество в Бургаски свободен университет. Представителите на бизнеса отново ще имат възможност да споделят своята гледна точка по обсъждания казус.

КРИБ-Бургас е представителна организация на бизнеса в Бургас и областта. В това си качество, структурата организира и подкрепя различни инициативи, обвързани експлицитно със създаването на по-добра бизнес среда в региона, в който оперира и в България като цяло. Участието на регионалното представителство на Конфедерацията на работодателите и индустриалците на форум „Бизнесът среща местната власт“ е поредна стъпка в посока изграждане на устойчиво взаимодействие с местната власт и обучителните институции, което е залог за заздравителни процеси в определени проблемни точки. Подобно сътрудничество е изключително необходимо и задължително, с оглед постигане на глобалните цели на държава, бизнес, общество – по-силна и ефективна икономика и всички произтичащи от това съответни блага. 

Коментари

Още от последните новини