Улица "Левски" - една част е готова, една се прави, една още чака (снимки)

Улица

Павирана настилка, ниски тротоари и нов тип отводняване са част от новия облик на улицата

Павирана настилка, ниски тротоари и нов тип отводняване. Така изглежда ремонтираната част от улица "Васил Левски" в бургаския комплекс "Възраждане", който от дълги години е най-проклинаното от шофьори място в Бургас. 

Ремонтните дейности по улицата започнаха през май месец тази година, като за половин година близо 1/3 от улицата вече е ремонтирана. Паветата там са пренаредени, а уличното платно и прилежащите тротоари да бъдат на едно ниво. Отводняването става чрез канал в средата на улицата, където водата се отича с лек наклон. Поставени са и метални колчета, които трябва да попречат на автомобилите да паркират по тротоарите, каквато е практиката във "Възраждане" от дълги години насам. В същото време обаче пред блоковете са обособени нови паркоместа, които поне донякъде трябва да решат проблема с паркирането. 

В момента багерите работят в участъка между улиците "Цар Калоян" и "Гладстон". Там се извършва реконструкция от ВиК на подземната инфраструктура. Очаква се скоро да започне етапа по полагане на новата настилка, като паветата и плочките за тротоарите вече са разтоварени и чакат да бъдат подредени. 

Следва участъкът между "Гладстон" и "Патриарх Евтимий", който вече е затворен с огради, а ремонтът там също трябва да започне скоро. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини