Бургаски хирурзи разобличиха издирван от цяла Европа измамник като му отвориха сърцето

Бургаски хирурзи разобличиха издирван от цяла Европа измамник като му отвориха сърцето - E-Burgas.com

Бургаски хирурзи разобличиха русенски измамник, обявен с Европейска заповед за издирване по удивителен начин. Лекарите установили, че пациентът им не е този, за когото се представя, като извършиха операция на сърцето на 56-годишен мъж избягал от затвора в Белене.

Вчера той посетил Клиниката по кардиохирургия „Аджибадем Сити Клиник” в Бургас, като се нуждаел от спешна операция. Същият заявил, че забравил личната си карта, но бил пациент на болницата преди време, съобщават от полицията. Своевременно мъжът бил подготвен за оперативна намеса, като според медицинската документация е установено, че преди 2 години му е поставен байпас.

Кардио-операцията започнала, но лекарите не открили наличен байпас, което ги усъмнило и довело до алармиране на полицейските служители за това, че вероятно се касае за злоупотреба със самоличност. Благодарение професионализма на специалистите от Клиниката по кардиохирургия „Аджибадем Сити Клиник” – Бургас операцията приключила успешно, като здравословното състояние на оперирания пациент е стабилизирано.  

Полицейските служители осъществили множество оперативно-издирвателни действия, като констатирали, че пациента не е 62-годишния Симеон от русенско село, както се представял, а брат му – Георги, 56-годишен, обявен за общодържавно издирване от август 2015 год., когато след домашен отпуск от затвора в Белене (където изтърпявал присъда за извършени измами), не се завърнал.

Вероятно използвайки поразителната прилика с брат си, Георги решил да се подложи на сърдечна операция в същата клиника, в която преди години помогнали на 62 годишния Симеон, разчитайки че разходите ще се начислят на здравноосигурения му роднина.

След като Георги излязъл от упойка и по преценка на лекарския екип за липса на фактори, застрашаващи здравословното му състояние, 56-годишния обявен за общодържавно издирване мъж, е приведен в бургаския затвор.

Коментари

Още от последните новини