Удар на полицията: Задържаха баща и син в Айтоско с канабис за 300 хил. лв. (видео)

Наркотиците са били предназначени за разпространение на местния пазар

Баща и син са били задържани след полицейската операция, проведена вчера късния следобед село Чукарка, община Айтос. Това съобщиха Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас и старши комисар Радослав Сотиров – Директор на ОД на МВР-Бургас на извънреден брифинг преди малко. 

До акцията се е стигнало след поредица оперативни мероприятия, които са довели до претърсването на двуетажна къща в айтоското село Чукарка. Та са установени около 6,5 кг. марихуана, подготвена за разпространение на местния пазар. Наркотикът е бил пакетиран на около 22 хил. дози, а стойността му е около 300 хил. лв. Марихуаната е много висока стойност 17-18% чистота, при 21% максимум.

Намерени са и още 6 чувала със суха тревна маса, които най-вероятно също са марихуана. След почистването нейната маса се очаква да бъде също около 6 кг. Ако експертизата потвърди, че става въпрос за наркотик, то нейното количество ще бъде прибавено към обвинението. 

В обекта са открити още въздушна пушка, преправена в бойна и 21 бойни патрони. Намерени са и везна, ножици за обработка на марихуана и предпазни средства за нейното обработване.

До операцията се е стигнало след поредица от сложни оперативни действия, които предотвратиха нейното пласиране. 

Срещу едното лице вече има повдигнато обвинение от прокуратурата. Той ще остане в ареста за 72 часа, след което ще му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение. Мъжът е на 38 години и е осъждан, което според прокуратурата го прави с висока степен на обществена опасност. 
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини