Удар: Бургаски ревизори разкриха сайт, развивал бизнес с открадната самоличност

Удар: Бургаски ревизори разкриха сайт, развивал бизнес с открадната самоличност - E-Burgas.com

Обороти за милиони левове излизат  на светло  след ревизии в сектора на доставките по интернет

Сайт, извършващ електронна търговия чрез открадната самоличност,  бе разкрит при проверка в сектора на доставките чрез интернет, съобщиха от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас. Морската структура на приходното ведомство засилва контрола върху интернет търговията. Във фокуса на данъчните са сайтове за резервации, за продажба на хранителни стоки, детски дрехи и бързооборотни стоки. Анализите на НАП показват, че през интернет пространството, в национален мащаб  се реализират годишни обороти за няколко милиарда лева.

До разкриването на сайта, използващ за регистрирането си фалшива самоличност, се стигнало след като проверяващият екип на НАП Бургас се усъмнил, че шофьор, извършващ международни превози с камион, реализира паралелно  и големи обороти от интернет търговия. Оказало се, че въпросното лице изобщо не знае и не е подозирало че, неговите лични данни са използвани неправомерно за регистриране на електронен сайт. Цялата информация по случая е предадена на прокуратурата.

От началото на годината НАП Бургас е приключил 31 електронни ревизии, при които са установени допълнителни задължения за повече от 3 и половина милиона лева. Това са само дължими данъци и осигуровки, а зад тази сума стоят над 30 милиона лева обороти, които на практика излизат на светло след контролните действия, уточниха от приходното ведомство.

През целия активен летен туристически сезон ще има засилен контрол по спазване на данъчното и осигурително законодателство. От НАП Бургас напомнят още, че при неиздаване на касова бележка търговските обекти ще се запечатват за срок до две седмици, а при повторно нарушение – за един месец.

 

Коментари

Още от последните новини