Удължиха забраната за провеждане на спортни мероприятия

Удължиха забраната за провеждане на спортни мероприятия - E-Burgas.com

Удължава се срокът на забраната за провеждане на спортни мероприятия до 13.05.2020 г. заради коронавируса. Това става със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев предаде "Нова".

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус COVID-19 на територията на България се преустановява до 13.05.2020 г. провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и други).

Преустановени са и всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

Заповедта на министър Красен Кралев е издадена във връзка със Заповед № РД-01-195/10.04.2020 г. на министъра на здравеопазването и ще бъде съобщена на всички лицензирани спортни организации и техните членове.

Коментари

Още от последните новини