Училището за водолази остава край Маслен нос

Училището за водолази остава край Маслен нос - E-Burgas.com

Институция по Океанология към БАН ще провежда научно изследователска дейност край Маслен нос поне още 3 години. Предишният договор за безвъзмездно ползване с община Приморско е изтекъл в края на 2015 година. Новото отдаване под наем бе гласуване днес на на седмото редовно заседание на Общински съвет – Приморско. 

От Института информират, че научно-изследователската дейност продължава, а край Маслен нос през 2014 години са проведени първите в страната курсове за водолази. Водолазната подготовка помага на научните кадри по-ефективно да извършват своята океаноложка дейност, което е основна задача на създаденото ново направление в ИО – БАН. Идеята е в бъдеще да бъдат привличани за обучение и кадри от други държави. 

Амбициите на Института са за разширавяне на дейността и разширение на сътрудничеството с община Приморско, така че за в бъдеще да се решават съвместно проблеми по крайбрежието и акваторията на морския град. В писмото към Общински съвет се уверява, че от Института се спазват всички екологични изисквания в района. 
 

Коментари

Още от последните новини