Училището в Банево откри изследователска лаборатория за изучаване на природно-математически науки

Училището в Банево откри изследователска лаборатория за изучаване на природно-математически науки - E-Burgas.com

Иновативен училищен STEM център бе открит в ОУ “Иван Вазов“ в кв. „Банево“ и учениците вече трупат знания чрез използването на модерни технологии. 

Учебното заведение е едно от първите в града, което бе одобрено и получи средства по национална програма „Изграждане на STEM среда“ за разкриване на иновативни технологични центрове.

Иновативният център представлява изследователска лаборатория, в която учебно пространство е специално създадено и оборудвано с фокус върху изучаването и прилагането на компетентности в областта на природно-математическите науки.

Помещението е със съвременен дизайн, оборудване и обзавеждане, в които е интегрирано ново учебно съдържание, свързано с интересите и възможностите на учениците и с акцент върху развитието на практическите им умения и креативност.

Центърът разполага с модерно технологично оборудване, образователен софтуер за виртуална реалност и платформата z Space Studio, позволяваща изследването на модели и извършване на дисекции на 3D обекти.

С интерактивния дисплей, който работи в комбинация с учебния и презентационен софтуер mozabook и със станцията z Space учителите ще създават преживяване, което ще засили интереса на учениците към изучаваните предмети.

Компютърната мрежа, създадена между учителския компютър и ученическите лаптопи ще предоставя възможност за бърза комуникация и изпълнение на екипни задачи.

Технологичното оборудване е подбрано и съобразено с възможностите за работа в различни режими, създаване на виртуални модели и уроци по различни учебни предмети.

Различните зони на учене ще предоставят възможност на учениците за „правене“, за екипна работа, а учебното съдържание ще интегрира информация по природните науки, технологиите и математиката.

Промяната е свързана, не само със средата и технологиите, а и с учебното съдържание и методите на преподаване.

Освен изследователската лаборатория, в помещението е обособено и място за отдих на учениците в свободното време.

Коментари