Ученици поеха за ден управлението на община Поморие

Ученици поеха за ден управлението на община Поморие  - E-Burgas.com

30 деца от ОУ „Христо Ботев” Поморие станаха част от местната общинска администрация по повод празника на българската община вчера – 12 октомври.

Инициативата, популярна като „Ден на отворените врати”, се провежда за шеста поредна година по идея на кмета на община Поморие Иван Алексиев. Именно той и колегите му посрещнаха новото общинско ръководство в заседателната зала и разясниха на присъстващите основните им права и задължения, съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.

По-рано вътрешни демократични избори в ОУ „Христо Ботев” Поморие излъчиха Кадрие Исмаилова за тазгодишния кмет за един ден. Тя, както и съучениците ѝ от V, VI и VII клас умело влязоха в ролите на заместник-кметове, директори и експерти и с охота поеха новите си задължения. Отличната подготовка на новите служители пролича бързо. Въпреки първоначалното вълнение и нерешителност, всички се справиха успешно с поставените им задачи.

Беше проведена оперативка и приемен ден, бяха удовлетворени редица молби от граждани, а теми като „предстоящото зимно почистване” и „децата, които преждевременно напускат училище” бяха сред приоритетните за обсъждане. В края на работния ден заместник-кметовете докладваха за свършеното и представиха на кмета различни решения по поставените им сложни въпроси.

„Най-важни решения днес взехме в сферата на образованието, защото всички искаме пред нас да има образовани и умни хора”, сподели кметът Исмаилова и добави  „Затрудни ме фактът, че хората се обръщаха към мен с различни въпроси, по които аз трябваше да съм подготвена, но съм доволна от екипа си и бих се кандидатирала отново”.

„Даваме шанс на младите хора и се радвам, че бяхте тук и показахте своите знания и умения. В живота няма проби или повторения, има ненаучени и неразбрани уроци, затова се учете и се старайте така и занапред”, каза кметът Иван Алексиев.

Той лично връчи на всички деца и на директорката Кръстинка Цветкова сертификати, удостоверяващи активното им участие в управлението на общината. От своя страна те му благодариха за поканата и поднесоха изненада - голяма торта с картата на община Поморие.

Коментари

Още от последните новини