Ученици от две гимназии се обединяват в благотворителна кауза

Ученици от две гимназии се обединяват в благотворителна кауза - E-Burgas.com

Подкрепете ги на 7 март в спортна зала "Младост"

Футболен мач за събиране на средства в помощ на семейство на ученичка от математическата гимназия ще събира подкрепа този вторник.

Ученическият съвет от ППМГ" Акад. Никола Обрешков" и от  ПГРЕ „Г.С.Раковски” Бургас организират Благотворителен футболен мач. Благотворителната кауза е насочена към семейството на тяхна съученика. Билети за благотворителния мач ще могат да се купят в деня на събитието на 7 март /вторник/ от 13:00 часа в Спортна зала Младост Бургас.

Учениците от двете училища се обединяват за една хуманна кауза и приканват обществото в Бургас да се присъедини към тях.

„Наскоро научихме лоша новина, свързана с майката на нашата съученичка Мирела Първанова, която ни накара да се обединим. Красимира Първанова се бори със злокачествен тумор, който след поредната операция в СБАЛО  на 01.02.2017г. не е могъл да бъде отстранен. Становището на онкологичния комитет е прогресия на заболяването - разсейки в перитонеума. Следващите хирургични интервенции са невъзможни, препоръчана е химиотерапия, без да бъде уточнена. Проведената предходна ПХТ от 8 курса за съжаление не е дала резултат. Нужни са скъпо струващи изследвания в чужбина, чрез които да се разбере с какви медикаменти да се проведе следващо лечение. Ние, като едни активни ученици приехме каузата лично” казаха ученици от Ученическия съвет на ППМГ"Акад. Никола Обрешков" Бургас.

Учениците споделят, че предстои да бъде организиран и благотворителен концерт, средствата от който също ще бъдат дарени за каузата. Повече можете да откриете ТУК

Коментари

Още от последните новини