Убиха избягалия затворник Пелов в престрелка

Убиха избягалия затворник Пелов в престрелка - E-Burgas.com

Избягалият затворник Владимир Пелов е убитият при престрелката снощи в Ботевград, съобщи на пресконференция окръжният прокурор Наталия Николова. Около 23 часа във вторник в центъра на Ботевград при престрелка е убит Пелов и е ранен друг човек - криминално проявеният Марио Панчев, който е в тежко състояние в столичната болница "Пирогов". По-рано стана ясно, че само двамата са участвали в престрелката, а разследващите работят по версията за неуредени финансови взаимоотношения като мотив за нея.

До настоящия момент е извършен един оглед на местопроизшествието. По време на огледа са намерени три пистолета: един в тревната площ, един на земята до трупа, и един в чантичка, която беше на кръста на Владимир Пелов, обясни Николова. Намерени са 7 гилзи. До момента са разпитани 7 свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза. Преки очевидци на стрелбата не е имало.

"Категорично починалият на място е Владимир Пелов. Той е с три наранявания - едното е в основата на лицето му, под мустака. Другите две са в десния крак - в бедрото и подбедрицата", каза Николова, като допълни, че той е бил идентифициран чрез дактилоскопска експертиза. Марио Панчев е в много тежко състояние в "Пирогов". "Имаме данни за две наранявания на пострадалия. В момента състоянието му не позволява да предприемем каквито и да е било процесуални действия спрямо него. Не е в състояние да бъде разпитан", каза Николова.

От около месец Владимир Пелов е бил на територията на Ботевград, обясни шефът на Областната дирекция на МВР - София област Георги Григоров, цитиран от БТА. Пелов е бил с променен външен вид. "Бяха подавани многократно сигнали. Всички тези сигнали са проверявани", каза Григоров. В края на миналата седмица след сигнал Пелов бе издирван на територията на Ботевград, но търсенето не даде резултат.

Коментари

Още от последните новини