Туроператори подават документи за помощи от днес

Туроператори подават документи за помощи от днес - E-Burgas.com

Започва приемът на документи за кандидатстване по обявената схема за предоставяне на безвъзмездни средства на лица, извършващи туроператорска и туристическа агентска дейност, за компенсиране на загуби в резултат на епидемичния взрив от COVID-19.

Администратор на мярката е Министерство на туризма. Максималният размер на държавната помощ е 4 % от оборота  на туроператорите и туристическите агенти (без ДДС) през 2019 г., оповестен във финансовия отчет съгласно Закона за счетоводството. 

Безвъзмездните средства се предоставят еднократно - за компенсиране на загуби на туроператорите и туристическите агенти за периода от 01.03.2020 г. до 31.12.2020 г., а помощта трябва да се използва приоритетно за възстановяване на суми на пътници, чиито пакети са анулирани поради COVID-19 за същия период. Краен срок за кандидатстване: 14 дни след обявяване на процедурата.

* Подробна информация и насоки за кандидатстване са публикувани в интернет страницата на Министерство на туризма: https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/ministerstvoto-na-turizma-publikuva-nasoki-za-kandidatstvane-po-shemata-za

Запитвания могат да бъдат отправени в работно време от 9.00 до 17.30 часа - на телефон 0882 291 113, или на специално създадената за целите на схемата електронна поща: [email protected] 

Коментари

Още от последните новини