Туристи отново караха ATV-та на плажа

Туристи отново караха ATV-та на плажа - E-Burgas.com

На плажа „Карадере” край Бяла за пореден път са забелязани ATV-та, които минават през защитената ивица и притесняват хората. Снимки са пуснати във Facebook, а публикацията предизвика възмущението на стотици. Местните хора и любителите на плажа са притеснени за екологията в района и споделят, че такъв тип нарушения се случват все по-често.

През почивните дни плажът „Карадере”, който е обявен за защитена зона, се превръща в писта за шофьорите на ATV-та. Това възмущава стотици защитници и любители на плажа. За случая не е подаден сигнал в полицията, но местните хора споделят, че редовно стават свидетели на такъв тип гледки.

Валентин Стоянов е един от редовните посетители на плажа. „Всички сме възмутени от това, защото се борим плажът да остане девствен. Това не означава, че трябва да се идва и да се установяват почти целогодишно с каравани, както и с ATV-та и джипове, които нарушават екологията”, каза той.

От Община Бяла разбират за случая от социалните мрежи, тъй като сигнал до тях не е подаден, но са категорични, че това е грубо нарушение. „Такива превозни средства по Закона за Черноморското крайбрежие е забранено тяхното присъствие на плажната ивица”, уточни директорът на дирекция „Екология” в Община Бяла Атанас Атанасов и допълни, че са предвидени глоби.

Коментари

Още от последните новини

Светът
Туристи отново караха ATV-та на плажа - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Туристи отново караха ATV-та на плажа - E-Burgas.com

Африка