Турчин, подсъдим за контрабанда на хероин, се споразумя с прокуратурата, ще лежи 8 години

Турчин, подсъдим за контрабанда на хероин, се споразумя с прокуратурата, ще лежи 8 години - E-Burgas.com

Турски гражданин, подсъдим за контрабанда на повече от 42 килограма хероин, призна вината си и прие да изтърпи наказание от 8г. „лишаване от свобода“, както и да заплати „глоба“ в размер на 100 000лв.

Темраз Илбуга се e споразумял с бургаската прокуратура. Той е подсъдим за това, че в края на миналата година се опитал да прекара наркотика през ГКПП „Пристанище Бургас - център, от Грузия към България, управлявайки собствения си влекач “Волво“. Стойността на хероина е близо 4 млн. лева 3 791 545.20 лева  е бил укрит в десетте ходови джанти на камиона.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. На Илбуга е наложена и глоба в размер на 100 000лв. В полза на държавата е отнето и превозното средство, в което е бил открит наркотикът.

Към наложеното наказание от 8 години „лишаване от свобода“, съдът приведе в изпълнение отложеното наказание по предходна присъда за извършено престъпление от Илбуга, в размер от 1,2 години. Така осъденият ще изтърпи  общо ефективно наказание в размер на 9,2 години.  

Споразумението е одобрено от Окръжен съд-Бургас на 13.07.2016г.. То е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари