Пешеходци се бутат по 60-сантиметрови тротоари в центъра на Бургас (снимки)

Пешеходци се бутат по 60-сантиметрови тротоари в центъра на Бургас (снимки)  - E-Burgas.com

Според общински съветници ремонтът е извършен в разрез със ЗУТ

Тротоарите на няколко улици в центъра на Бургас са изградени в разрез със ЗУТ. Това твърдят общинските съветници Чанко Мирчев и Кирил Петков в питане, внесено в местния парламент. Става дума за улиците Отец Паисий", „Шипка", „Силистра", „Граф Игнатиев" и „Гео Милев", които претърпяха основен ремонт. 

Според съветниците улиците  в центъра на Бургас в разрез със ЗУТ, тъй като са с широчина от 60 см,, а според чл. 80, ал. 5 от Закона за устройството на територията, е посочено, че минималната широчина на тротоар във вилни зони и в населени места е 1,50 м. В тази връзка те питат кой е одобрил проекта за изграждането на новите тротоари.

"За кого са предназначени изградените тротоари - „връх на инженерната мисъл в изпълнението им". Тротоарът на ул. „Шипка" е с широчина около 60 см, в средата на който е монтиран пожарен кран, а до него има знак. Този на ул. „Отец Паисий" прилича по-скоро на широк бордюр. Очевидно тези тротоари не са за пешеходци, тъй като разминаването им е невъзможно. Със сигурност не са за майки с колички, за хора с увреждания. За достъпна градска среда не можем и да говорим." се пита още в писмото до Общински съвет - Бургас.

Към него е приложен снимков материал, който да потвърди твърденията на двамата съветници. 
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини