Триумф на двойки на тенисистите от Черноморец на домашния турнир в Бургас

Триумф на двойки на тенисистите от Черноморец на домашния турнир в Бургас - E-Burgas.com

Умора попречи на талантливия Динко Динев да достигне поне финал в схемата на сингъл

Бургаската двойка Динко Динев и Атанас Самаров от тенис клуб Черноморец  спечели купата на двойки на Държавния турнир по тенис с гостоприемство за момичета и момчета до 12 години, който се проведе в Бургас от 14 до 17 май. Двамата триумфираха с лекота, като дори на финала дадоха само гейм на своите опоненти. В целия турнир Динев и Самаров не загубиха нито един сет.

Двамата са състезатели на Черноморец, който бе домакин на състезанието. За съжаление не такъв късмет имаше Динко в схемата на сингъл, където достигна полуфинал. Там се изправи срещу победителя в турнира Янаки Милев, на когото отстъпи с 6:7 4:6, въпреки че водеше в първия сет. Любопитно е, че това е първата загуба на бургазлията от сина на треньора по тенис от Пловдив Милко Милев. Друг път винаги го е побеждавал.

Вероятна причина за отпадането на Динев е натрупаната умора у младия състезател, който в рамките на около месец участва в цели четири турнира. Младият тенисист записа много добри резултати през годината, не случайно е и национал по програмата 3Т, която осигурява до 7 международни турнира. Динко е първа ракета на А отбора.

Изключително интересен финал пък предложиха Янаки Милев и Адрияно Дженев. Те стигнаха до три сетова драма и обрат от 1:5 в последната част. Краен победител стана Милев след победа с 6:3, 4:6, 7:5.

При момичетата убедително спечели поставената под номер 6 в сехмата Ира Тодориева от Пазарджик. На финала високата тенисистка триумфира с убедителна победа с 6:3, 6:2 над номер 4 в схемата Вяра Михова.

Това няма да е последният турнир, организиран от бургаския клуб. Предстои и още един държавен турнир за момчета и момичета до 14 години, част от календара на БФ тенис, но все още не са ясни точните дати. Като домакин ТК Черноморец отново се нагърбва да осигури гостопримеството на играчите и техните треньори.

Галерия
Коментари