Три милиона пътници очаква Летище Бургас

Три милиона пътници очаква Летище Бургас - E-Burgas.com
Вълчо Чолаков, Николина Ангелова и Валери Симеонов по време на пресконференцията в Бургас Снимка Татяна БАЙКУШЕВА

„Очаква се на Летище Бургас да кацнат над три милиона пътници, което е показателно за предстоящия летен сезон”,  това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов по време на пресконференция в Бургас. Заедно с министърката на туризма Николина Ангелкова и областния управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, той проведе среща с представители на всички ведомства, имащи отношемие към организацията и контрола във връзка с безопасното и безпроблемно протичане на настоящия летен сезон.

"Между седем и десет процента е очакваният ръст на туристи. Към момента ранните записвания по отношение Германия в рамките на 10 и 29 процента ръст през различните туроператори. Имаме голям заявен ръст по отношение на пазарите Франция, Холандия, Белгия, Полша и Чехия. За Франция имаме заявен ръст на чартърните полети с около 83 процента," информира Николина Ангелкова. 

Тя каза още, че се очаква 15-20 процента ръст и при руските туристи, като разбира се този процент при тях е твърде променлив. Предвид ситуацията както по отношение на различните геополитически процеси, така и по отношение на насърчаване на вътрешния туризъм в самата Руска федерация. 

Коментари

Още от последните новини