Три медала за България от първия ден на турнира в Москва

Три медала за България от първия ден на турнира в Москва - E-Burgas.com

Един сребърен и два бронзови медала спечелиха състезателките на България в първия ден на Гран при в Москва и съпътстващия международен турнир по художествена гимнастика.

Ансамбъл девойки взе сребърния медал в съчетанието с 5 топки в международния турнир. Златото спечели ансамбълът на Русия, а трети са представителките на Беларус.

При жените в същата надпревара Ева Брезалиева взе бронз на топка, а Стилияна Николова завоюва бронзовото отличие на обръч.

Боряна Калейн участва в Гран при и е шеста във временното класиране, но се класира и в двата финала - на обръч и топка. За Гран при точки се дават само за класиранията по уреди, както и наградният фонд се разпределя само по отделните уреди, многобоят тук не е най-важното нещо.

Днес предстоят изпълненията на бухалки и лента за Гран при, след което ще знаем победителката в многобоя, а в неделя са финалите на уредите.

В международния турнир също вчерашните оценки са валидни за разпределението на медалите по уреди, където влизат по две състезателки от държава. Тук Ева Брезалиева се нареди трета във временното класиране за многобоя, като пред нея са две представителки на домакините от Русия - Дария Сергаева и Ирина Аненкова, и спечели бронзовия медал на топка с фантастично изпълнение.

Стилияна Николова взе бронза на обръч също с много силна игра.

Валерия Ватова изигра и двете си композиции добре, показа много интересни елементи както с уред, така и с тяло и не допусна груби грешки.

Коментари

Още от последните новини