Три години търсят кой да купи хотел "Гранд Оазис" в Слънчев бряг

Три години търсят кой да купи хотел
снимка: nasamnatam.com

Цената на туристическия комплекс в Слънчев бряг вече е 3,8 млн. лв. 

Вече трета година продължават търговете за хотелски комплекс "Гранд Оазис" в Слънчев бряг. През това време цената падна няколко пъти, като поредното публично наддаване ще започне от едва 3,8 млн. лв. За сравнение през през пролетта на 2014 година комплексът се продаваше за 8,7 млн. лв., но купувачи тогава, както и на последвалите търгове така и не се намериха. 

Хотелският комплекс е разположен е върху площ от близо 7 декара и включва сгради с различно предназначение. Основният сектор в хотела е на 9 етажа с два обособени блока "А" и "Б". В целия комплекс има включени жилищни апартаменти, офиси, заведения за бързо хранене, ресторанти, барове, плувен басейни, фитнес-зали и др. Собственици на имота са "ДЕЧИ-ТУР" и ДЕЧИ-СА", представлявани от Андрей Андреев и Росица Атанасова.

Те са поели сериозен дълг при изпълнение на инвестицията. Заради солидната конкуренция, ниските цени и кризата в национален и световен мащаб обаче се е загубила рентабилността, като в същото време е станало невъзможно да се покриват вноските по кредитите. През лятото на 2013 година фирмата бе обвинена от служители, че им дължи по няколко заплати. Така се е стигнало до процедура по несъстоятелност и публичната продан. 

Коментари

Още от последните новини