Три часа алкохолен маратон срещу 15 лева в Сънито

Три часа алкохолен маратон срещу 15 лева в Сънито - E-Burgas.com

turisti

Последният хит в Слънчев бряг е олинклузив в дискотеките. Срещу 15 лева може да се пие неограничено в продължение на три часа. Ако след това клиентите имат нужда от нова доза, могат да „презаредят ваучера” и да продължат срещу 15 лева за нови три часа. Напитките се рекламират като български, изборът е сред огромно разнообразие от бира, водка, джин, ром, уиски. Бармани, с които известната фамилия отровители Борджия може да се гордее, бъркат на воля алкохол менте, пише "Преса".

Слънчев бряг в момента може би е най-евтиното място за почивка в  Европа. Порция пържени картофки е между 1 лев и 1,20 лв., пица на парче - 1,9 лв., бирата - 90 ст.

Нощувката при сключен договор с туроператор излиза по 7 евро за чужденци. Българите обаче могат да останат неприятно изненадани. В момента, ако намерят свободна стая, ще платят 40 лева в покрайнините на комплекса. За по-луксозните хотели цената е поне 100 лева.

Не повече от 300 евро може да излезе на седмица почивката за чужденец в курорта, настанен в база от висока категория. 80 процента от хотелите предлагат олинклузив, а това принуждава собствениците на ресторанти да свалят цените. Меню – първо, второ и трето за тричленно семейство в приличен ресторант излиза заедно с напитките до 60 лева.  Срив има и в цените на плажните артикули. Детска кофичка и лопатка се предлагат по сергиите за 1,50-2 лева, чашка сладолед струва левче, спрей срещу комари е до 10 лева.

Коста дел Сол и България са най-добрите места за ваканцията на британците, показва проучването „Тревъл мъни“ на изданието „Пост офис“. Изследвани са цените на 15 типични ваканционни стоки и услуги в 13 европейски курорта, както и във Флорида, САЩ. Те включват семеен обяд или вечеря с първо, второ и трето блюдо, плажни артикули, безалкохолни и алкохолни питиета. В "Слънчев бряг" въпросните стоки струват едва 66 паунда, в Коста дел Сол - 80 паунда. В Соренто пакетът излиза 143 паунда, а в Ница на френската Ривиера - 148 паунда.


Коментари

Още от последните новини