Тревога! Ебола идва у нас наесен

Тревога! Ебола идва у нас наесен - E-Burgas.com

ebola-otnovo-ubiva-v-afrika-webcafe-bg

Смъртоностния вирус ебола може да стигне до границите на страната в късната есен, предупреждават специалистr по инфекциозни болести, цитиран от "24 часа". Инфекцията е смъртоносна в близо 70% от случаите, а за нея до момента не е открит лек.

 Жертвите на най-смъртоносната болест станаха 700 от над 1300 заразени, съобщи вчера СЗО. Четири държави в Западна Африка са изложени на епидемията още от февруари, а здравните власти в региона не могат да я овладеят. Световната здравна организация вече определи настоящия бум на вируса като най-големия в историята. Много от страните на Стария континент вече предупреждават гражданите си да не пътуват в района на заразата. на места по летищата са включени и термокамерите, с които се хваща висока температура на пътниците, която говори за симптом за зараза с ебола.

 Ако не се овладеят първите симптоми, тя прераства в кръвоизливи от всички отверстия на човешкото тяло, напомнят лекари. Епидемията е напълно извън контрол и положението се влошава.

 “Вирусът е на един полет разстояние от развитите държави”, коментира  Марти Сетрън от американския Център за контрол и превенция на болестите, цитирани от "24 часа". Жертвите на най-смъртоносната болест станаха 700 от над 1300 заразени, съобщи вчера СЗО.

ПИК

Коментари

Още от последните новини