Треньорът на „Вая 94“ в болница, спринтьорите с медали от Държавното първенство

Треньорът на „Вая 94“ в болница, спринтьорите с медали от Държавното първенство - E-Burgas.com

Спринтьорите от бургаския клуб „Вая 94“ взеха важни медали в труден за отбора момент. На Държавното първенство по лека атлетика в София на 16 и 17 юни те се оказаха без главния си треньор Георги Бахчеванов. Здравословен проблем вкара в болница дългогодишния деятел и един от най-изявените треньори в този спорт дни преди началото на първенството. 71-годишният Бахчеванов все още е в под лекарско наблюдение, но наложилата се спешна операция е преминала успешно, казаха от клуба.

„Отчасти това се отрази на духа на състезателите, но въпреки това успяха да се мобилизират и сега са горди със спечелените успехи“, коментира помощник треньорът Валентин Вангелов. Момчетата от шафетата 4 х 100 метра Виктор Апостолов, Божидар Вангелов, Андрей Цочев и Йордан Христов финишираха с най-добро време и заслужено грабнаха златото в дисциплината. В индивидуалните стартове Божидар Вангелов спечели сребърен медал на 100 метра гладко бягане. В същата дисциплина Виктор Апостолов пък стана трети.

Добрата подготовка на двамата спринтьори пролича и на старта на 200 метра бягане. Божидар финишира втори и се окичи със сребро, след него линията пресече Виктор, за който бе бронза. Този резултат титулува Божидар Вангелов като най-добре представилия се състезател до 16 години на Държавното първенство. Възпитаникът на Природо-математическата гимназия се връща в родния Бургас с три медала – един златен и два сребърни. С 5 медала общо пък бургаският клуб „Вая 94“ се нарежда сред най-добре представилите се отбори. В актива му щеше да има и повече медали, но част от постиженията на момчетата остават извън крайното класиране. Причината е в ограничението за броя на дисциплините, в които има право на участие един състезател.

Заслуга за добрите резултати в София има най-бързият българин Петър Петров, който спешно поема отбора след заболяването на Бахчеванов. В продължение на 3 дни спринтьорът от близкото минало подлага на специална подготовка момчетата. Тренировките вървят в столицата непосредствено преди състезанието. „Определено това ги мобилизира и мотивира за успех, въпреки трудния за отбора момент. Благодарни сме на Петър Петров за добрата техническа подготовка, както и на Георги Базотев и за постоянната подкрепа към клуба“, споделя помощник треньорът Вангелов. Бургаската компания „Фаркол“ подпомага спортния клуб от няколко години.

Коментари

Още от последните новини