Традиционното Българовско шествие тръгва от Морска гара

Традиционното Българовско шествие тръгва от Морска гара - E-Burgas.com

За 3-та поредна година на 3-ти Март  ще се  проведе  "Българовско шествие".

Събитието се организира навръх националния празник в памет на посечените християни през 1878г. в храм "Св.Атанасий" град Българово и Освобождението на населеното място.

Автошествието ще тръгне от Морска гара около 10. 00 часа и ще премине по централни  улици на Бургас и ще се насочи към Българово.

Поканени са всички, които искат да се присъединят с превозно средство към инициативата. Участниците ще получат инструкции от организаторите и органите на МВР-Бургас, за правилно и безпрепятствено преминаване на шествието. Няма да се допускат партийни или противопартийни лозунги, както и лица във видимо нетрезво състояние.

Участниците в автошествието се предвижда да пристигнат на  площада на Българово около 10:45ч, след което ще  имат възможност да се насладят на пъстра фолклорна програма. Под звуците на тъпани и гайди, те  ще се отправят на пешеходно шествие до храм "Св. Атанасий", в който са съхранени костите на всички православни християни и жителите на града, които са изгубили живота си в борбата за освобождението.

Честването ще завърши с поднасяне на цветя и венци пред костницата.

"Българовско шествие" 2020 се организира от сем. Карашеви с подкрепата на фондация "Докосни щастието",  New Race MCC, кметство Българово и Община Бургас .

Коментари

Още от последните новини