Традиционно превалявания за 24 май

Традиционно превалявания за 24 май - E-Burgas.com

На 24 май от северозапад на югоизток през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще се увеличи. Отначало в северозападните райони, а по-късно и в по-голямата част от страната ще има превалявания, придружени с гръмотевици, съобщиха от НИМХ.

По-интензивни ще са валежите в централната част на Северна България. В крайните източни райони ще превали едва през нощта срещу сряда. Ще духа до умерен вятър от юг, югозапад, около и след обяд в западната половина на страната - от запад, северозапад.

Минималните температури ще са между 11 и 16 градуса, максималните - между 21 и 26 градуса.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен от югозапад. В следобедните часове ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 17 градуса, на 2000 м - около 9 градуса.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се заоблачи, но превалявания ще има едва през нощта срещу вторник. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Снимка: DronBugas

Коментари

Още от последните новини