Топлес на плажа - има ли риск за здравето?

Топлес на плажа - има ли риск за здравето?  - E-Burgas.com

С настъпването на топлите дни все повече жени започват редовно да се отдават на любимото си занимание – печене по монокини. Те свалят горнищата на банските си костюми – за да се чувстват по-удобно, за да привлекат внимание и най-вече защото не искат по тялото им да се появи така неприятното разминаване в тена, получено от оскъдните парченца плат.
И все пак специалистите в областта на здравето и най-вече тези, които се занимават с проблемите на кожата, са на мнение, че излагането на слънце топлес крие редица рискове. Въпреки че не се отрича напълно като практика, вижте кои са 3-те основни съвета, които се дават по отношение на печенето по монокини:

–          За младите жени и девойките до около 24 години излагането на слънце без горнище е разрешено и се смята за безвредно. Въпросните слънчеви бани трябва да се извършват след консултация със специалист след тази възраст;
–          Ако сте предразположени или фамилно обременени към заболявания, то печенето топлес може да провокира развитието на различни женски болести, в най-голяма степен – болести на млечните жлези. Ако пък жената страда от някакво образувание, слънчевите лъчи могат да го превърнат от доброкачествено в злокачествено;
–          Препоръчително е гърдите да не се излагат на непосредствени слънчеви лъчи през втората фаза на месечния цикъл, защото хормоналното преустройство на тялото през този етап прави гърдите особено чувствителни.

Коментари

Още от последните новини