Топ удар на бургаските криминалисти: Установиха близо 3 дка нива с канабис, отглеждали я двама братя

Топ удар на бургаските криминалисти: Установиха близо 3 дка нива с канабис, отглеждали я двама братя - E-Burgas.com

Нива, засята с конопени растения, както и голямо количество марихуана, бяха открити при проведена специализирана полицейска операция в местността "Смесици" в землището на созополското село Зидарово, съобщиха от ОД МВР-Бургас. В операцията участвали служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас, съвместно със служители от "Специализираните полицейски сили", бургаската жандармерия, , сектор "Базова научно-техническа лаборатория" и Първо, Четвърто и Пето Районни управления – Бургас.

Установено е, че на нивата, разположена върху парцел от 2 600 кв.м., от двама криминално проявени братя / на 32 и 38 години/ се отглеждат конопени растения, съдържащи високорискови наркотични вещества. При последвалите процесуално-следствени действия са фиксирани над 2 500 растения с различна височина между 1,5 и 2,5 метра. Открита е напоителна система, състояща се от три горивни генератора, множество маркучи и кранове с различна големина, имащи за цел да изпомпват вода от разположен в близо естествен водоизточник, с която да се напоява нивата. Иззети са и множество лопати, кирки, вили, чували със земеделски торове и др. В непосредствена близост до нивата са открити две заграждения, пригодени за «сушилни», от които са иззети близо 40 растения. Установено е и помещение с голямо количество суха тревна маса / канабис/. Провеждат се мероприятия за установяване съпричастността на лица относно държането и разпространението й.

Спрямо двамата братя за констатираното престъпление e повдигнато обвинение. По случая е образувано досъдебно производство и материалите са докладвани в Районна прокуратура - Бургас.

Галерия
Коментари

Още от последните новини