Тон и половина капачки събра „Голямото сърце на Бургас“ (снимки)

Тон и половина капачки събра „Голямото сърце на Бургас“ (снимки)  - E-Burgas.com

50 заведения от Бургас и региона подкрепиха кампанията на клуб „България за младите“

Нови 760 кг пластмасови капачки от „Голямото сърце“ са предадени в УМБАЛ-Бургас. Събраното количество от кампанията „Да напълним Голямото сърце на Бургас“ до този момент надхвърля тон и половина. Това се случи едва месец след началото инициативата на клуб „България за младите“ към структурата на ПП ГЕРБ-Бургас.

Голям принос за успеха на кампанията имат повече от 50 заведения от цялата Бургаска област. Те заявиха желание да се включат и получиха специално декорирани буркани, в които да събират капачки и да изразят съпричастността си с каузата на младите бургазлии.

Пластмасовите капачки се пускат в специална металната конструкция във формата на сърце, която е поставена за постоянно в центъра на Бургас. В нея всеки може да остави своите капачки в удобно за него време. „Голямото сърце“ се превърна в една от новите атракции за снимки в градската среда, а десетки бургазлии вече запечатиха момента на предаване и се отбелязаха в социалните мрежи, споделят организаторите на кампанията.

Събраните количества от „Голямото сърце“, поставено на площад „Тройката“, се предават в УМБАЛ-Бургас за закупуване на реаномобил с апаратура за бебета.

Желаещите да се информират за развитието на кампанията могат да го направят във Фейсбук. На нея ще бъде публикувана информация за предадените количества, както и видовете пластмаса, която може да бъде събирана.
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини