Тест за непоносимост към храни – предпоставка за редукция на наднорменото тегло, овладяване на неприятните симптоми и хронични състояния

Тест за непоносимост към храни – предпоставка за редукция на наднорменото тегло, овладяване на неприятните симптоми и хронични състояния - E-Burgas.com
hranitelna neponosimost1 Хранителната непоносимост представлява неадекватна реакция на организма към определени храни и се проявява под различни форми. Само част от симптомите са тежки и повтарящи се и могат да бъдат погрешно изтълкувани, което я превръща в по-трудно разпознаваема или пренебрегната, за разлика от хранителната алергия, чиито симптоми се проявяват веднага след консумацията на определена храна. Изследването „Тест за хранителна непоносимост” в МДЛ „Лина” показва точно към кои храни организмът ни е неблагоразположен и изключвайки ги от менюто си ще можем да избегнем дискомфорта, който причиняват.   Изследването включва 48 храни, към които е възможно да изпитваме непоносимост. Добре е да се знае, че реакцията предполага повече от една храна, но проявяващите се симтопи в много от случаите са забавени и без теста за хранителна непоносимост е невъзможно да се открие точно към коя от тях.   ТЕСТЪТ ЗА НЕПОНОСИМОСТ КЪМ ХРАНИ представлява кръвно изследване и засича какъв е отговорът на тялото след консумацията на определени храни – дали се отразяват положително или оказват негативно влияние на цялия организъм, което се изразява в натрупването на мастни отлагания, стрес на имунната система, мигрена, подут корем и др. Възможно е тялото дълго време да компенсира непоносимостта към определен вид храна, но след години това дава своите отражения.   В КОИ СЛУЧАИ ТРЯБВА ДА СИ НАПРАВИТЕ ТЕСТ ЗА ХРАНИТЕЛНА НЕПОНОСИМОСТ?  
  • Имате проблем с килограмите и излишните мазнини;
  • Страдате от умора, главоболие без ясна причина или хронична умора, мигрена;
  • Повръщате след хранене;
  • Страдате от метаболен синдром и/или раздразнени черва;
  • При възпалителни заболявания на червата и жлъчката;
  • При артрит, рахит, ставни болки;
  • Епилепсия, енуреза, дихателни проблеми;
  • Сърдечно-съдови заболявания, артеросклероза;
  • Екзема, псориазис, артрофични язви;
  • Хиперактивност при деца;
  • Намалена концентрация, депресия мускулна слабост;
  Какви могат да бъдат последствията от хранителната непоносимост?  
  • Наднормено тегло
Хранителната непоносимост може да предизвикат безконтролно производство на инсулин. Нивото на кръвната захар се повишава, в кръвните клетки се натрупват мастни киселини, които се превръщат в мастни клетки. Повишеното съдържание на захар в кръвта води и до повишено отделяне на инсулин от панкреаса, от своя страна това води до остър глад и предизвиква непрекъснато трупане на килограми.  
  • Стрес на имунната система
Продължителната консумация на несъвместими храни системно стресира организма и натоварва имунната система. Храната играе важна роля в развитието и задълбочаването на възпалителните процеси при хронични заболявания. За разлика от вирусните или бактериални инфекции, консумацията на някои храни перманентно образува антитела срещу тях в кръвта на пациента, като това създава постоянен стрес на имунната система. Тестът за непоносимост към храни в МДЛ „ЛИНА” е на новата цена от 200 лeва, вместо 260 лева. Включва изследване за нетолерантност на организма към: овес, пшеница, ориз, царевица, ръж, твърда пшеница, глутен, бадеми, бразилски орех, кашу, чай, орех, краве мляко, пилешко месо, яйца, телешко месо, свинско месо, агнешко месо, смес от морски риби, смес от сладководни риби, смес от морски дарове, риба тон, броколи, зеле, моркови, праз, картофи, целина, краставица, пипер, грейпфрут, пъпеш, фъстъци, соя, какао, ябълки, касис, маслини, портокал, лимон, ягоди, домати, джинджифил, чесън, гъби, мая и комбинация от различни храни.  
Коментари