Теренът на стадион "Черноморец" не бил толкова апетитен

Теренът на стадион

Върху него не могат да се строят жилища и кооперация, а само спортна инфраструктура

Теренът от 140 декара на стадион "Черноморец" не бил такова апетитен, тъй като върху него не могат да се строят жилища и кооперации. Това заяви кметът Димитър Николов на днешната сесия на Общински съвет, по повод появилите се слухове, че имотната мафия иска да го заграби и да разруши изградената спортна инфраструктура за изграждането на модерен жилищен комплекс.

Той уточни, че цялата зона е предвидена за смесена многофункционална зона (СМФ), но конкретно върху терена от 140 декара на стадиона не може да се строи. 

"Никой не може да си мисли, че ще строи коопераци, защото няма кой да му даде документи. Би било самоубийство общинските съветници да променят статута на тази зона. Ако мислите, че това са апетитни терени, е те не са. Ако някой иска да строи спортна инфраструктура с частна инвестиция е добре дошъл." зави Димитър Николов.

Припомняме, че преди пет дни бе поискана процедура по обявяване на дружеството „ПСФК Черноморец Бургас" АД в несъстоятелност и това повдигна много въпроси, свързани със съдбата на имота и кредиторите. 

"На нас ни е поверена ролят на масовка и на статисти. Сценарият с ЦСКА е същия. Следва синдик и дано е нормален човек. Дружеството е неплатежоспособно и е въпрос на време някой да поиска несъстотеялността му." заяви Евгений Мосинов.

Той призова община Бургас да изготви стратегия и да постегигне договорка с кредироторите, за да може да се търси контрол и оздряваване на дружеството. 

 

Коментари