Теодор Салпаров: Дано пълната бургаска зала снощи е заразително нещо

Теодор Салпаров: Дано пълната бургаска зала снощи е заразително нещо - E-Burgas.com

Нефтохимик 2010 (Бургас) направи сериозна крачка към участие на полуфинал в турнира за Купата на ЦЕВ, след като се наложи над гръцкия шампион Олимпиакос (Пирея) с Тодор Алексиев в състава с 3:1 гейма, в първия 1/4-финален мач от надпреварата, изигран в зала "Младост" в Бургас. Ето мнението на либерото на отбора и спортен директор на клуба Теодор Салпаров за BGvolleyball.com след големия успех:

„Страхотни емоции и удoвлетворение за нас, не мога да ги опиша с думи. Напълнихме залата в Бургас, а публиката ни даде своята подкрепа. За първи път, откакто съм в Бургас ми се случва да играя в толкова пълна зала, това ми достави много голямо удоволствие. А ние от своя страна зарадвахме феновете с нашата игра. Благодаря на публиката и се надявам се от тук нататък това да е заразително, и трибуните винаги да са пълни за нашите мачове“.

„Бяхме дисциплинирани. Тактически играхме много добре. С флот сервис успяхме да затрудним тяхното посрещане. Направихме 17 блокади, срещу 10 за съперника, което показва, че сме изпълнили задачите на треньора. Показахме се като единен отбор. Имахме предимство от няколко точки и в първия гейм, и можехме дори още по-категорично да затворим мача в наша полза, но победата си е победа и много сме щастливи. С това показваме, че имаме потенциал. Остава той да бъде развит до края на първенството в Суперлигата и да се борим за шампионската титла.“

„Очаква ни много тежко гостуване в Пирея. Играл съм в залата на Олимпиакос за евротурнирите и знам пред какво се изправяме. Публиката им е невероятна, много ще е трудно. Но ще се борим. С тази победа с 3:1 гейма имаме добър авантаж. Въпреки гостуването предимството е на наша страна, защото ние ще бъдем по-освободени, а те ще бъдат задължени да се борят със зъби и нокти за Златен гейм, което все пак тежи. Надявам се да успеем, защото това ще бъде не само голям успех да Нефтохимик, но и за целия български волейбол.

Коментари

Още от последните новини