Температурите се показчват днес и по Черноморието

Температурите се показчват днес и по Черноморието - E-Burgas.com

Дневните температури ще са между 4 и 9 градуса. Най-топло ще бъде в Горнотракийската низина и в Югозападна България. В планините – ясно и слънчево време, с по-осезаем вятър в източните дялове на Стара планина. Термометрите през деня ще се колебаят от 1 градус по високите части до към 4 градуса в ниското.

Денят ще е слънчев с малко по-значителна облачност до обяд в източната половина на страната. Вятърът ще се усили около обяд по поречието на река Дунав и в Североизточна България.

Затоплянето продължава и утре, когато температурите ще достигнат стойности между 10 и 15 градуса в Западните райони и около Черноморието. В четвъртък очакваме нахлуване на по-студен въздух, с който идва и ледено студен вятър. В петък постепенно вятърът ще утихва, а дневните температури отново ще тръгнат нагоре. Почивните дни ще са топли за сезона с температури в цяла Северна България около 15 градуса. В събота слънчевите часове ще са повече. В неделя ни очаква облачно време.

И днес са в сила предупрежденията за опасно време в района на Испания и Балеарските острови (Палма, Майорка и Менорка). Циклонът „Глория” вече взе жертви, причини материални щети и създаде хаос по пътищата и някои летища в Испания. И днес се очакват обилни валежи от сняг и дъжд в източните райони на Испания, както и бурно вълнение по крайбрежието.

Коментари

Още от последните новини