Темата за къмпингуването ще се нищи още две седмици

Темата за къмпингуването ще се нищи още две седмици - E-Burgas.com
762f35c52f13fa4eccd78b9897e8bb39
Поради големия обществен интерес и за да бъде намерен баланс в направените предложения, както и за да бъдат прецизирани отделните текстове, общественото обсъждане по Проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма ще бъде удължено с две седмици и ще продължи до 28 март 2016 г. 
Припомняме, че според предвижданите промени се въвежда забрана за къмпингуване не само по морето, а в планините. Изобщо къмпингуването извън местата, предназначени за тази дейнсот, се забранява навсякъде у нас. 
Всеки, който иска да си опъне палатка, където и да е в България извън регламентираните места, подлежи на глоба от 200 лв. Първоначално бе предвидено измененията да се обсъждат до 15 март, след което да бъдат внесени в парламента."
Припомняме, че ограничения за т.нар. “диво къмпингуване” към момента се въвеждат в редица законови и подзаконови нормативни актове, а бивакуването е забранено в националните и природните паркове според Закона за защитените територии, както и на териториите на някои общини.
Законоустановеният срок за обществено обсъждане на предложените промени в Закона за туризма изтичаше на 15 март 2016 г. Преди неговото официално публикуване бяха проведени редица срещи с представители на туристическия бранш и други ангажирани институции. Това е и основният нормативен акт в сектор туризъм, който въвежда регулации и регламентира дейността в отрасъла. Именно по настояване на бранша през последната година се работи усилено за промени в него, които да изчистят допуснатите нормативни несъвършенства и да подобрят работата в сектора", съобщават още от туристическото министерство.
Провеждат се и протести ЗА и ПРОТИВ къмпингуването./ Aktualno.com.
 
Коментари

Още от последните новини