Телефонни измамници от Свищов измъкнали 32 хил. лева от бургазлийка чрез заплахи

Телефонни измамници от Свищов измъкнали 32 хил. лева от бургазлийка чрез заплахи - E-Burgas.com

Телефонни измамници от Свищов и техен съучастник от Бургас са заловени след като успели да измъкнат около 32 000 лв. от 71-годишна бургазлийка по обичайните схеми с пострадал роднина и заплахи. Те се сдобили с голямата сума на няколко пъти като действали в периода 15 декември – 12 януари.

Измамата била разкрита от служители на банка ДСК, на ул. Васил Априлов, от където жената дошла да изтегли голяма сума пари в края на миналата седмица. След проведени разговори с 71-годишната бургазлийка, живееща в ж.к. Изгрев, е констатирано, че спрямо нея се осъществява телефона измама.

Полицейските служители предприели оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия около домашния адрес на бургазлийката, която следвайки указанията по мобилния си телефон, изхвърлила плик с парична сума през терасата на жилището си. В момента на прибирането на плика, служителите от Първо Районно управление – Бургас задържали криминално проявен 30-годишен мъж от Свищов.

С помощта на полицаи в Стара Загора са задържани и съучастниците на свищовлията – 49-годишен негов съгражданин и 23-годишен бургазлия. Те се придвижвали с великотърновски автомобил Алфа Ромео в Стара Загора, където са задържани.

На 30-годишния измамник е повдигнато обвинение, като е задържан за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

Коментари

Още от последните новини