Бетоновози и самосвали разрушили пътищата в Странджа

Бетоновози и самосвали разрушили пътищата в Странджа  - E-Burgas.com
снимка: focus-news.bg

Жителите на с. Граничар недоволстват заради разрушени пътища от тежките машини, използвани при поставянето на оградното съоръжение по границата с Турция. Това каза  бивш кметски наместник на с. Граничар Пейчо Желязков пред радио "Фокус". 

„През септември миналата година започна работата по изграждането на мрежата през село Граничар по посока с. Евронозово и с. Белеврен. Това продължи до преди около месец-два и през това време тук се стовари много тежка верижна техника – булдозери, валяци, багери, които преминаха през село Граничар. На ден минаваха по 10-15 бетоновоза и 15-20 самосвала с чакъл. Всичко това премина през селото, а нашата пътна мрежа не е пригодена за такива тежки товари и това се вижда”, обясни Желязков.

Той посочи, че машините са се стоварвали на площада и от там на самоход са тръгвали нагоре към границата. „Накрая хвърлиха само един чувал чакъл, разстлаха го и толкоз. Като дойдат есента и зимата всичко ще се разкаля”, отбеляза бившият кметски наместник на селото. 

„Съгласен съм че това съоръжение трябва да се изгради, но който започна да изгражда това съоръжение, трябваше да помисли, че ще нанесе поразии и по пътищата на селата и да се предвидят средства, за да се възстанови пътната мрежа. Ние сме толкова запустяващи села, че ако продължаваме по този начин да рушим още повече, селата ще загинат - без път знаете едно село какво е”, коментира той.

Коментари

Още от последните новини