Театрална постановка "Хората от Оз" с Цветана Манева и Стефан Вълдобрев с премиера в Бургас

Театрална постановка

Нашумялото представление ще бъде поставено на 9 октомври в НХК

Премиерата за Бургас на нашумялата постановка "Хората от Оз" ще се състои на 9 октомври в НХК. Завесата ще се вдигне точно в 19:30 часа. Представлението е с участието на великолепни актьори - Цветана Манева, Стефан Вълдобрев, Атанас Атанасов, Вежен Велчовски, Радена Вълканова. Режисьор е Галин Стоев, сценограф Юлиян Табаков, а музиката е дело на Саша Карлсон. Автор на пиесата е Яна Борисова. Сюжетът бяга от дребнотемията на сивото ежедневие и вплита зрителя в откровен разговор за любовта, емоциите и личностната свобода.

Още при поставянето си за пръв път на сцена през април 2013г., постановката на "Театър 199" събира овациите на публиката - и редица награди. Сред тях са престижните "Аскеер" за поддържаща мъжка роля на Атанас Атанасов (2013 г.) и "Икар" за драматургичен текст на Яна Борисова (2014 г.)

Към момента, бургаската публика не е имала възможност да се наслади на творбата. Затова, творческият директор на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест - художникът Стефан Божков - решава, че е време "Хората от Оз" и хората от морския град да се срещнат. Това ще се случи на второто издание на културния форум Порт Прим Арт Фест и по-точно - на  вече посочения 9 октомври в НХК. След представлението, актьорите ще се срещнат отново с публиката - този път в лобито на Културния дом на Нефтохимика, където ще раздават автографи.

Порт Прим Арт Фест, от чиято програма е част премиерата на „Хората от Оз“ в Бургас, е фестивал на изкуствата, стартирал през 2017г. Второто му издание ще се проведе в дните от 9 до 13 октомври 2018г. под патронажа на голямата родна актриса Татяна Лолова. В рамките на културния форум бургазлии и гостите на града ще могат да видят късометражно кино и биографични ленти, изложби картини и пластики, литературни четения и представяния, интродукция на наградени родни вина и концерт-спектакъл BG Vintage, който ще покаже красотата на старите градски български песни в нови аранжименти на 12 октомври от 19:30 часа в Държавна опера Бургас. Порт Прим Арт Фест е с инициатор, организатор Гранд Хотел и СПА Приморец със съдействие на община Бургас. Творчески директор и иделог на фестивала е художникът Стефан Божков.

 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини